Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga tjuvar på bild tion

Annons

- Vi har bara kunnat konstatera att bilderna från banken var helt svarta. Det säger Lena Kruse vid Malungspolisen som leder utredningen.

Att bilderna är svarta beror enligt Lena Kruse inte på att tjuvarna lyckats att täcka över den eller sabotera den på något annat sätt utan beror helt enkelt på att den inte varit i funktion.

I ett tidigt skede fick polisen beskedet att en kamera registrerar vad som sker vid uttagsautomaten och de tog därför kontakt med Handelsbankens säkerhetsavdelning för att få ta del av materialet.

Klockan 04.30 på onsdagsmorgonen befann sig tjuvarna vid automaten där de med hjälp av två stulna kontokort försökte att ta ut pengar. Med det ena lyckades de tömma ett konto på 5 200 kronor eftersom även koden förvarades i den stulna plånboken. Försöken med det andra kortet misslyckades dock. Sammanlagt bör tjuven eller tjuvarna ha befunnit sig vid automaten under en relativt lång stund och polisen hade därför goda förhoppningar om att de fångats på bild.

- Tyvärr kan vi bara konstatera att övervakningskameran inte tycks ha fungerat, säger Fredrik Hallqvist, chef vid Handelsbankens Vansbrokontor.

- Utrustningen servas och gås igenom ett gång per år. Det är allt jag vet just nu, säger han.

Handelsbankens ansvarige för säkerheten vid regionens bankkontor befinner sig på semester och har inte kunnat nås för en kommentar.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons