Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga statsbidrag till Hjorthagen

Annons

197000 kronor avsatte Leksands kommun till Hjorthagen i budgeten för 2006. För de pengarna har man påbörjat en sanering av området, röjt busk och tagit fram en vattenspegel.

Meningen var att statsbidrag på 400000 kronor skulle stå för resten av upprustningskostnaderna. Men länsstyrelsen sade nej och nu vill kultur- och fritidsförvaltningen att kommunen snarast går in med ytterligare 190000 kronor.

-Ett snabbt beslut måste till för att vi ska kunna utnyttja tjälen i marken för de tunga maskinerna, säger förvaltningschef Christer Lundman.

-Vattenspegeln ska göras djupare och vidare och så måste vi så på ytan. Görs inte detta nu riskerar pengarna och arbetet vi redan lagt ner att gå om intet.

Arbetet med att göra Hjorthagen attraktivt och estetiskt tilltalande kommer nu att ta längre tid än beräknat.

-Vi kommer naturligtvis att fortsätta söka statliga bidrag, men annars får vi slå av på takten och pröva kostnaderna i det årliga budgetarbetet, fortsätter Lundman.

År 2010 är det meningen att projekt Hjorthagen ska vara klart. Då ska allmänheten bland annat kunna vandra i området på en grusväg, via informationstavlor lära sig om naturen och smaka på bärbuskar som ska planteras längs vägen.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons