Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför en patienträttighetslag i Sverige

Annons

När det gäller psykiatrins ställning i stort och i Mora i synnerhet vill vi för den socialdemokratiska landstingsledningen påminna om Erlanders råd till Palme: "Lyssna till fotfolket".

I själva verket har psykiatrins fotfolk fått en omöjlig uppgift, det går inte att spara hur mycket som helst, innan det får svåra följder för patienterna.

Det är vanligt för närvarande bland s-politiker att man inte granskar det som man är satt att granska.

Vi tycker dock att det är trevligt att Inga-Lill Persson (s) den här gången går ut själv med artiklar och intervjuer angående psykiatrins situation.

Det brukliga har ju de sista åren varit att landstingsråden krupit bakom chefstjänstemännen och ofta låtit chefsöverläkare som egentligen är landstingsledningens gisslan skriva debattartiklar.

Inga-Lill Persson (s) tillhör ett parti som ej ger möjligheten för alla psykiskt sjuka att få LSS-hjälp (personlig assistent med mera). I dag är det bara ett fåtal psykiskt sjuka som får rätt till sådan hjälp och aldrig de som förstagångsinsjuknar efter 65 års ålder, en skam enligt vår mening.

Vi anser att en patienträttighetslag ska införas i Sverige som garanterar vård för både psykiskt och fysiskt sjuke och där den sjuke ges rätt att överklaga hos förvaltningsdomstol om man nekas sjukvård. Alla länder i Norden utom Sverige har en patienträttighetslag!

INGVAR ”NILLE” NIILIMAA ,MORAPARTIET LILLY GRANBERG DALARNAS SJUKVÅRDSPARTI INGA-LIS ERIKSSON FRIHETLIGA KOMMUNALFOLKET

Mer läsning

Annons