Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Igelkottens vänner fick årets miljöpris

Annons

Centerpartiet passade på att fira världsmiljödagen i Gonäs folkets hus dit ett 20-tal medlemmar kom på söndagseftermiddagen.

Meningen var att träffen skulle ha varit på Halvars utsiktspunkt men det dåliga vädret tvingade arrangörerna inomhus.

Tillsammans med partivännen Najda Eriksson tilldelade Jan-Ola Sandström Igelkottens vänners kassör Lennart Danielsson och eldsjälen Anita Husell ett diplom, 2 000 kronor samt blommor.

- Vi känner oss mycket hedrade av priset och ser detta som ett officiellt erkännande av vår verksamhet, förklarade Danielsson i sitt tacktal.

- Varje liten krona som vi nu erhållit kommer att gå ned i struparna på de små varelserna som vi gör allt för att rädda.

Föreningens uppgift att rädda omhändertagna igelkottar och sedan sätta ut dessa i lämplig miljö. Tillfälliga hägn för verksamheten finns i såväl Gonäs och Grängesberg.

- Under våren har vi satt ut ett 40-tal djur i bygden. Utan vår insats skulle säkerligen de flesta av dessa ha varit döda, tror Lennart Danielsson.

Anita Husell hade för dagen tagit med sig "Kotthard" som för något år sedan skadades av en gräsklippare i Stockholm.

Att döma av hans kondition i dag så är det utan tvekan Igelkottens vänner som sett till att den lilla krabaten lever vidare i dagsläget.

"Kotthard" fick vara en symbol som ett tack till centerpartiets beslut att tilldela föreningens årets miljöpris.

Världsmiljödagen firades vidare med kaffe och dopp efter prisutdelningen.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons