Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ifrågasatt konstruktion

Annons

Svar till Bo Lindebert & Co:

Det är bra att flera än moderaterna i Ludvika ifrågasätter det fortsatta spektaklet med de tandlösa områdesstyrelserna vars kostnader för länge länge sedan tappat all kontakt med verkligheten om man med verklighet menar att det ska uträttas någonting för kostnaderna.

I slutet av 2004 kom revisionsfirman Ernst & Young med den mest förödande revisionsrapport man kan tänka sig och där man ifrågasatte hela konstruktionen. Jag hade länge i moderaterna drivit linjen att områdesstyrelserna skulle läggas ner i sin nuvarande form eftersom de fullkomligt saknar betydelse och också saknar möjligheter att påverka och heller inte har några beslut att fatta utöver vem som ska justera protokollen. Revisionsrapporten var droppen som fick mig att lämna eländet.

Sedan rapporten kom för snart ett och ett halvt år sedan har i praktiken ingenting hänt. Rapporten har bara blivit en dyr hyllvärmare.

Det behövs inga ytterligare utredningar för att lägga ner dessa områdesstyrelser. Vinner moderaterna valet kommer vi att lägga ner dem direkt. Det är ett val-löfte.

BERNDT EKSTRÖM (M)

Mer läsning

Annons