Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Borlänge och Idre SK får projektpengar via Skidlyftet

IFK Borlänge Alpina och Idre SK längd får ta emot bidrag från initiativet Skidlyftet.
50 000 kronor går till IFK Borlänge Alpina till projektet "Snöbollen" medan Idre SK längd får 20 000 kronor i bidrag till "Hela skid-Sverige ska leva".

Annons

Det är Svenska Skidförbundet och McDobald´s som delar ut ett ekonomiskt stöd till dessa båda klubbar och genom Skidlyftet kan de nu förverkliga sina planer om verksamhetsförbättringar.

– Vi är stolta över att kunna dela ut bidrag till så många klubbar som arbetar med att få barn och ungdomar att testa på och utvecklas inom skidsporten. Samarbetet med McDonald’s gör verkligen skillnad och det känns väldigt kul att det är så många projekt och klubbar som satsar på skididrotten. Det finns många framtida barn och unga som likt Charlotte Kalla, Frida Hansdotter och André Myhrer nu får chansen att förverkliga sina drömmar, säger Johan Sares, längdchef och Tommy Eliasson Winter, alpin chef på Svenska Skidförbundet, i ett pressmeddelande.

 

FAKTA: Om projekten i Dalarna

IFK Borlänge Alpina – 50 000 kronor till projekt Snöbollen

"Föreningen äger och driver anläggningen Nybroberget på ideell bas. I dag finns en barnbacke med tillhörande lift men det saknas ett effektivt sätt att lägga snö, bidraget kommer därför användas till att förbättra snöläggningskapaciteten. Genom att kunna erbjuda en tidig öppning av barnbacken blir det lättare att behålla och rekrytera nya ungdomar till klubben. Det ger även utökade möjligheter att bedriva en allsidig verksamhet som skapar glädje och gemenskap för både gammal och ung."

Idre SK – 20 000 kronor till projektet Hela skid-Sverige ska leva

"Föreningen ligger i glesbygd och resor till träning och tävling tar lång tid och kostar mycket pengar. Många blir avskräckta och har svårt att få ihop pusslet att komma iväg till aktiviteter. Genom bidraget vill de erbjuda tillfällen för ungdomarna att både träffa varandra och andra som åker skidor så att de gemensamt kan hitta glädjen i att träna, något som förhoppningsvis gör att de vill fortsätta åka skidor. Tillsammans med andra föreningar kommer ett antal läger och aktiviteter genomföras både sommar, höst och vinter som stärker ungdomarnas identitet och  ger dem möjlighet att träffa andra skidungdomar och därigenom få nya skidvänner."

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons