Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idreyran storsatsar i år

Annons

Idreyran har etablerat sig som en av sommarens fester. I morgon inleds årets yra, den åttonde.

- I år handlar det om ett bredare program med bättre artister, men den stora nyheten blir big jump för snöskotrar på snö, säger yrans bas Emil Henning.

I Idre by är det mesta fullbokat när det nu närmar sig årets fest.

- Vi har en budget som kräver minst 500 besökare varje kväll inne i festtältet. Vår förhoppning är att nå närmare 3 000 besökare, säger Emil Henning.

Bakom Idreyran står fyra ideella föreningar, Idrefjällens snöskoterklubb, Idre brandmannaklubb, Idre bygdegårdsförening och Idre turistförening.

Det som ska locka besökarna till det jättestora festtältet är kombinationen mat, dryck och underhållning. Torsdagskvällen inleds med företagskvällen, där mat och underhållning går över till fest för alla med Schytts orkester.

På fredagskvällen spelar Shanes dansmusik medan Lalla Hansson underhåller i pauserna.

På lördagskvällen framträder två dalaband med kultstatus, Svenne Rubins och Hellzephyrs.

Idreyran handlar om mycket mer än dans och artister på scen, till exempel prickskytte av Jocke Smålänning, mc-stuntshow, skotertävling på öppet vatten och den stora cruisingen på Byvägen.

- Tyvärr blir det ingen dragracing i år, men den kommer tillbaka nästa sommar, lovar Emil.

Aktivitetsområdet vid Kvalptjärn har golf, cykelhopp i vatten och kaninjakt med paintbollgevär. Idreyran samlar hundratalet knal-lar, ett tivoli och har talangjakt för de yngre. Bland nyheterna märks att Idre Bio kör barnfilm, svenska HD-klubben kommer och kör ett gränsrally, kyrkan gör en satsning mot de yngre och det blir även ankrace i Storån.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons