Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ideellt arbete förstört

Annons

Förödelsen var stor när några klubbmedlemmar kom till banan på lördagsförmiddagen.

- Fruktansvärt, tyckte sekretariatsansvariga Maria Hedberg. Vi som är en ideell förening som jobbar och sliter för ungdomen.

Det var ingen vacker syn vid Råbergsbanan. Rutorna på den nyrustade lastmaskinen var sönderslagna liksom allt vad belysning heter. Vidare hade de två dyrbara batterierna slagits sönder.

Vandalerna hade långt ifrån nöjt sig med det. Huvudbyggnad med kiosk, sekretariat och kafé var mycket illa åtgånget. Fönsterrutor hade krossats, cd-spelaren låg i spillror på golvet och kopieringsapparaten var sönderbruten. På golvet låg mikrofon, flaggor och glassplitter. Det såg ut som en tornado dragit fram genom lokaliteterna.

- Det är inte första gången det händer, menade Maria Hedberg. Varför? Frågan är om det hänt inatt, undrade hon.

Med tanke på att belysningen var tänd och det fanns färska fotspår i snön så kan skadegörelsen ägt rum natten mot lördag. Motorklubbens banchef Fredrik Wiklund var bedrövad. Vem eller vilka har inget annat att göra en fredagskväll? Fredrik blickade mot lastmaskinen som kostats på för att kunna ploga och hålla rent på banan.

Det framkommer att Råbergsbanan fick påhälsning av vandaler så sent som i somras då vattenbilen stals för att sedan återfinnas på en Gärdsjöåker. Då stals även glass, och för säkerhets skull hade fridstörarna skrivit tack för glassen på en lapp på ett av borden i kafét.

- Bedrövligt, säger klubbens ordförande Rolf Samuelsson. Jag förstår inte syftet. Så låg nivå på nöjen. Sorgligt. Så tycker jag varje gång men nu var de extra djävliga.

Det är bara att ta nya tag, men visst tar det energi från alla, menar Samuelsson, som blickar framåt sommarens stortävlingar.

- Det är ju för ungdomarna man jobbar.

Polis fanns på plats vid Råbergsbanan på lördagen. Vissa spår efter förövarna har säkrats. Polisen är också tacksam att få in iakttagelser och tips som kan leda till att få fast de skyldiga till den omfattande skadegörelsen.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons