Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Idealisten" Swedenborg

Annons

Genom att frankt påstå att nuvarande dsp tar emot stora summor från privata intressen och särskilt då Vigah, försöker han samtidigt själv framstå som idealismens store företrädare.

Att för egen del ta emot pengar för att äventyra integriteten i "sitt" parti anser han uteslutet. Majoritetsrådslönen och motsvarande för politisk sekreterare som han erbjudits för att stödja det han kallar röda laget räknas tydligen inte. Inte heller hans eget krav, som tillställts landstingsfullmäktiges ledamöter, att hela partistödet till dsp, som han är utesluten ifrån, ska gå till ett konto, som han disponerar.

Vigah, som är en ideell opolitisk intressegrupp och som vill verka för ett rimligt sjukvårdsutbud i Södra Dalarna, disponerar dessvärre inga pengar. Vi fick låna den stuga, som var vår "sjukstuga" på gågatan under två år, och några organisationer och företagare sponsrade tryckningen av de två bro schyrer vi framställde men i övrigt bygger det helt på ideellt engagemang.

"Stora summor pengar (till dsp) från privata intressen, sär

Han strör därmed rena lögner omkring sig, och det vet han.

I Vigahs broschyr (från 2005), beskrivs vår vision för framtidens sjukvård. I steg två finns en kirurgmottagning (urologi/ortopedi/allmän kirurgi) på önskelistan. Alliansen känner väl till vår inriktning. Vi har träffats och är överens och alliansen stöder till fullo visionen. Så den förstärkning av specialistmottagningen på Avesta lasarett, som KS beskriver som en innovation från det röda laget, fullföljer bara det som vi beskrivit och som vi anser vara en helt naturlig och självklar utveckling av vårt lasarett.

JAN STOLTZ,

Mer läsning

Annons