Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ica ökar omsättningen

Annons

-Vi har ökat omsättningen kontinuerligt de senaste åren. Detta har också medfört att vi haft behov av att anställa mer folk och i dag har vi 25 anställda, säger Niklas Jonsson som driver Ica Pilen.

Butiken klarar inte riktigt att matcha rikssiffrorna med en ökning på sju procent men Jonsson förklarar sig ändå vara nöjd med hur försäljningen utvecklades 2006.

Hög omsättning och god vinst hör ofta ihop men så är det inte i det här fallet, enligt Jonsson.

-Vi inom Ica har sänkt priserna i flera etapper de senaste två åren och det påverkar marginalerna som inte är så jättestora.

Exakt hur mycket butiken omsätter vill Niklas Jonsson inte berätta men han är övertygad om att det går att öka omsättningen ytterligare, särskilt om smedjebacksborna blir mer köptrogna.

-Vi har fler konkurrenter än Konsum mitt över gatan, till exempel butikerna i Ludvika. Många smedjebacksbor jobbar i Ludvika och passar på att handla där innan man åker hem. Vi gör allt vi kan genom marknadsföring och annat för att förmå dem att handla på hemmaplan.

En konkurrent i Ludvika är Matmagasinet och där kan ägarna Hans-Olov Ahlström och Susan Westerbacka se tillbaka på ett bra år.

- Vi hade en fin ökning 2006 men jag vill inte lämna ut några siffror. Att vi har ökat beror bland annat på de ombyggnader som gjorts och medfört att framkomligheten ökat. Det har gått hem hos kunderna, säger Ahlström.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons