Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBF Falun vände och vann – men tappade poäng på nytt

IBF Falun kom till lördagens match mot IBK Dalen med två mindre bra insatser i bagaget. Trots en något bättre insats blev det återigen en jämn match. Och återigen slutade det med Falun-seger efter förlängning precis som i onsdagens match mot Team Thorengruppen.

Annons
IBF Falun firar Johannes Larssons ledningsmål.

Under lördagen tog IBF Falun emot IBK Dalen hemma i Jalas arena. Det var tredje gången för säsongen som de båda lagen ställdes emot varandra. De två tidigare slutade båda två med Falun-seger.

Det ovanligt tama och tveksamma spel som Falun visat upp under de två senaste matcherna syntes inte inledningsvis under mötet med Dalen. Falun tog kommandot direkt och det dröjde inte länge innan man satte ledningsmålet.

Emil Johansson bröt ett omställningsförsök från Umeå-laget och satte upp bollen till Johannes Larsson som kom ensam mot målvakten Måns Parsjö-Tegnér. Larsson gjorde inget misstag, utan satte säkert sitt åttonde mål för säsongen.

Därefter fortsatte Falun ha en del boll, men hade svårt att hitta in i de farliga områdena mot erkänt försvarsstarka Dalen. Men när Casper Backby ådrog sig en utvisning lyckades Falun hitta ett kanonläge i boxplay. Jonas Adrianssons avslut mötte dock en Parsjö-Tegnér som kastade sig och gjorde en fantomräddning.

Istället blev det Dalen som tog vara på spelet i numerärt överläge. Mattias Ljunggren knäppte iväg ett överraskande skott från backplats och bollen smet förbi Johan Rehn i Falun-buren.

Det haglade inte med målchanser under resten av den första perioden och lagen fick gå till periodvila med ett oavgjort resultat.

I den andra perioden fortsatte matchbilden vara densamma. Falun hade mycket boll, men saknade det riktiga tempot för att luckra upp Dalen-boxen.

När väl chansen dök upp hade Johannes Larsson tappat klubban när Rasmus Enströms passning nådde honom. Spelet vände och med en halvträff på halvvolley gav Andreas Carlbom gästerna ledningen för första gången i matchen.

Dalen fortsatte spela på kontring och var giftiga i omställningarna. Med en dryg minut kvar av den andra perioden utnyttjade den förra Falun-spelaren, Patrik Rokka, ett kontringsläge på bästa sätt. Han sprang själv längst högerkanten och satte distinkt 3–1 lågt i bortre.

I den tredje perioden behövde dock inte storpubliken i Jalas arena vänta länge på att få jubla. Tolv sekunder dröjde det innan Emil Johansson hittade Jonas Adriansson som stod ensam i slottet. Direktskottet satt fint i bortre krysset från Adriansson.

Därefter var hemmalaget på kvitteringsjakt. Men man var allt som oftast på utsidan av Dalen och hittade därmed inte riktigt de lägena som behövdes.

Men matchen fortsatte att styras av Falun och till slut kunde Rasmus Enström hitta in till Jonas Adriansson som återigen befann sig i en soloposition centralt. Den här gången satt bollen lågt istället för i krysset, men likväl var det mål.

Falun gick sedan för ett segermål. Alexander Hallén var framme ett par gånger, men lyckades inte hitta nätet.

Även Dalen hade något kontringsläge att avgöra, men överlag var det fortsatt tajt och svårt för lagen att hitta några klockrena målchanser. Det gjorde att matchen var fortsatt oavgjord efter tre perioder.

Precis som i den senaste matchen mot Team Thorengruppen såg hemmalaget till att avgöra i spel fyra mot fyra. Emil Johansson klev på egen hand in och sköt ett skott i täck, fick sedan tillbaka bollen och då satt den i mål.

För Faluns del väntar nu bortamatch mot Örebro den 20 januari.

Matchfakta

IBF Falun–IBK Dalen 4–3 e. för. (1–1, 0–2, 2–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (5.18) Johannes Larsson (Emil Johansson) 1–1 (13.48) Mattias Ljunggren (Ketil Kronberg), i spel fem mot fyra

Andra perioden: 1–2 (8.40) Andreas Carlbom (Johan Larsson) 1–3 (18.19) Patrik Rokka (utan assist)

Tredje perioden: 2–3 (0.12) Jonas Adriansson (Emil Johansson) 3–3 (7.01) Jonas Adriansson (Rasmus Enström)

Förlängning: 4–3 (1.21) Emil Johansson (utan assist)

Skott: 28–20 (6–5, 8–8, 12–7, 1–0)

Utvisningar, IBF: 1x2 IBK: 0x2

Domare: Ki Sandholm och Petter Seger Undén

Publik: 2532

Mer läsning

Annons