Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I väntan på invasion

Annons

Vanligtvis vid den här tiden av året brukar simhallarna fyllas med folk med dåligt samvete som vill motionera bort julmaten. Men än så länge har inte ruschen varit så stor.

- Det hade nog varit annorlunda om det varit bart ute, säger Lovisa Munther på Vasahallen, som tror att många väljer att utnyttja den vita vintern för andra sätt att motionera.

Den skadegörelse som drabbade Vasahallen natten till den 28 december borde inte få någon inverkan på antalet besökare. Personalen har jobbat hårt och simhallen är mer eller mindre tillbaka i normalt skick.

- Men tyvärr har vi inte hunnit med sådant som vi vanligen hinner med under loven, som till exempel att göra rent golven i gymnastiksalarna ordentligt. Dessutom kommer våra inköp av inventarier att påverkas, eftersom hela vår inköpsbudget gick åt till att reparera skadorna, menar Berndt Johansson.

Många barn på jullov besöker Vasahallen och simhallen är populär bland de unga besökarna.

- Jag badar så många gånger jag får, säger Amanda Karlsson som precis tagit Silvermärket.

- Det är jättebra här. Man kan bada, köpa godis och hoppa trampolin, säger Lina Klingberg.

Bengt Åkerlind från Avesta stämmer in i lovorden.

- Det är mycket barnvänligt här. För barnen är det bättre att komma hit än att bada i Avesta. Det är synd att de ska förstöra en sådan anläggning på det viset, säger han.

JONAS KNUTELL

Mer läsning

Annons