Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Kommunals ledband

Annons

Ledande landstingspolitiker, landstingsråden och landstingsledningen går i fackförbundet Kommunals ledband.

Utan att presentera vare sig motiv, argument eller någon utredning över huvud taget om konsekvenser är man beredd att "skrota" ett av Landstingets Dalarna flaggskepp, nämligen fastighetsförvaltningen, som bedrivs av landstingets helägda bolag Landstingsfastigheter Dalarna AB. Beslutet togs i landstingsstyrelsen den 25 april efter votering, med minsta möjliga marginal (10 mot 9) och frågan ska slutligt avgöras i landstingsfullmäktige vid nästa möte 13-14 juni.

I branschen i allmänhet och bland andra offentliga fastighetsägare (kommuner och landsting) i synnerhet har Landstingsfastigheter Dalarna i många år varit och är alltjämt ett föredöme på många områden, för sitt enträgna och framgångsrika arbete med att ständigt effektivisera fastighetsförvaltningen för att leva upp till devisen "Mer pengar till vården".

Denna prisade verksamhet riskeras nu på ett bräde för att lugna Kommunals medlemmar, framförallt inom Landstingsservice, som känner sig hotade av effektivitetskravet vid jämförelse med andra genom nyckeltal och konkurrens. Men faktum kvarstår - bättre effektivitet i landstingets serviceverksamheter ger mer pengar till vården. I annat fall blir det mindre.

VÄLJARE OCH SKATTEBETALARE

Mer läsning

Annons