Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I bibeln finner du svar utan att fråga prästen

Annons

Några insändare har under längre tid försökt få vissa svar från kyrkans håll i Mora utan att lyckas och jag är inte ett dugg förvånad.

Vad skulle man från kyrkans håll kunna svara, man begriper ju varken frågorna eller svaren tydligen.

Kyrkan har ju på eget bevåg lyckats reducera sig till en liten "My" eller "rumpnisse", eller möjligen till ett "kommatecken" - ja något ytterst marginellt.

Ibland tror jag, och många med mej, att kyrkan överhuvudtaget inte finns, mer än i vår fantasi eller som ett minne från hur den var då vi växte upp, säg femtiotalet, sextiotalet. Då var religionskunskap ett viktigt ämne, vi hade morgonbön och söndagsskola, vi lärde oss budorden som rinnande vatten, men också att leva efter dem.

Lärarna var ofta stränga, prästerna närvarande överallt i samhället, kyrkan märktes och vågade finnas till. Då skulle människan leva efter Guds bud, men idag anpassas Guds ord så att de ska passa människorna. Och kyrkan vågar snart inte läsa Guds rena ord som de ska läsas.

Så till er alla som ställer frågor till kyrkans representanter vill jag ge rådet att istället vända er till den Heliga Skrift, Bibeln, för som sagt, där står alla svar att finna.

Guds rena ord porlar som en frisk fjällbäck för den som vill ta emot, utan att förvrängas av präster, som i allt större utsträckning hellre svansar runt på populära tillställningar som marionetter för Belsebub än företrädare för Gud.

Som sagt; svaren finns i Bibeln och har du en gång öppnat den i din kammare, så märker du att du inte behöver några populistiska präster. Nej, Gud talar direkt till dej genom den Heliga Skrift.

SVEN LINDH

Mer läsning

Annons