Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hysteriska sparkrav

Annons

Jag bara undrar hur det är tänkt med vårdpersonalen, ska det över huvud taget finnas någon sådan? Vikariepoolen finns, men de har heller ingen uppsjö av personal.

De ringer faktiskt till sådana som mig, en vikarie som egentligen inte ska finnas, om man går efter direktiven från högre ort.

Man skulle kunna tro att dessa hysteriskt sparande personer, som sitter på höga löner, inte använder huvudet till mer än att se till att egna löner och förmåner blir bättre och bättre på bekostnad av fotfolket som sliter häcken av sig.

De som jobbar och sliter vet inte om de ens har chans att söka ledigt en dag, för att till exempel hälsa på en farfar som ligger sjuk i ett annat län. För det finns ju ingen personal.

Eller rättare sagt, den finns men får inte jobba för det ska sparas.

Jag finns, men är egentligen osynlig. Jag jobbar när poolen inte kan hålla med personal. Min chef får inte ringa mig fast det är akut. Det måste gå genom poolen.

Och de i sin tur säger att vi har ingen som kan gå ut, men vi kan ringa din vikarie, som finns på vår lista som egentligen inte finns. Personalen finns, men vi får inte inte jobba, för det ska sparas. Sparas till förbannelse.

Sedan får man läsa och höra på radio att den eller den har fått lönehöjning med si eller så mycket. Skrattretande, på min ära!

Och sedan undrar de på försäkringskassan hur det kan komma sig att så många försöker sjukskriva sig. De har ju bestämt att den som är utarbetad är inbillningssjuk.

Men visst blir folk utslitna. Ingen får ju gå in och göra en insatts, för det ska sparas. Sparas på äldre och sjuka och barn. I all oändlighet.

Jag tror att den dagen jag blir pensionär så blir det en cyanidkapsel direkt på kistkanten, så behöver i alla fall inte jag bli drabbad av hysteriska sparkrav.

Ha det gott, ni som har råd!

JAG FINNS JAG OCKSÅ

Mer läsning

Annons