Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hysén mållös i HBT-match

Annons

Fotbollslegenden Glenn Hysén deltog på tisdagen i en välgörenhetsmatch inför Stockholm Pride.

Matchen mellan stjärnspäckade Stockholm Priders och HBT-laget Stockholm Snipers slutade 7_2.

600 åskådare hade sökt sig till Zinkensdamms IP på Södermalm i Stockholm för att se de två mixade lagen mötas i vad som inledningsvis såg ut att bli en gastkramande uppgörelse.

Division|8-laget Stockholm Snipers förde spelet och skapade målfarliga situationer i början av första halvlek. Men sedan fick förre AIK-spelaren Dick Lidman fatt på lädret och kunde sätta bollen i nät _ ett psykologiskt mycket viktigt mål skulle det visa sig.

Radio- och tv-profilen Annika Lantz bollinnehav inskränkte sig till sekunder som kunde räknas på ena handens fingrar. Trots det var hon en given publikfavorit. Så fort bollen rörde sig åt hennes håll steg ett förväntansfullt jubel på läktaren.

Tomas Antonelius, tidigare spelare i AIK, Coventry och landslaget, gjorde två mål innan domaren Bengt Andersson blåste av för halvtidsvila.

Efter ett underläge med tre mål såg det dystert ut för Stockholm Snipers. Men två snabba reduceringsmål i andra halvlek ändrade på den saken. Det första gjorde David Knuutinen och det andra Sebastian Erixsson. Men Stockholm Priders ökade pressen och drog ifrån med en veritabel målkavalkad där bland andra Tomas Antonelius och före detta Hammarbyspelaren Niclas Bergh avgjorde, den senare på tilläggstid.

Lagkaptenen Glenn Hysén mottog förstapriset _ en skulptur designad av konstnären Claes Uvesten. Men efter att ha konfererat med sina lagkamrater bestämde han sig för att trofén trots allt skulle göra sig bättre i motståndarlagets ägo.

Temat för årets upplaga av Pridefestivalen är sport och på onsdagen invigningstalar Glenn Hysén tillsammans med kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth.

TT

Mer läsning

Annons