Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hus stormas efter skott mot poliser

Annons

Polisens piketstyrka har nu gått in med tung utrustning i ett femvånings flerfamiljshus på Östervägen i Solna i jakten på två personer som misstänks ha rånat en värdetransport i Roslags Näsby och skjutit mot polisen tidigare i dag, rapporterar TT:s reporter på platsen.

Länskommunikationscentralen bekräftar att piketen undersöker "vissa adresser" med så kallade forceringsverktyg, som används för att slå upp dörrar.

Polisen besköts i dag i Solna dit två misstänkta rånare hade tagit sig efter att ha slagit till mot värdetransporten, uppger Stockholmspolisens presstalesman Tove Hägg för TT. Varken polis eller väktare skadades i samband med värderånet eller i den efterföljande skottlossningen.

Rånet utfördes av en gärningsman mot en väktare som var på väg till sin transport. En annan misstänkt väntade i en bil. Ett vittne såg de misstänkta rånarna byta till en annan bil i Roslags Näsby. De begav sig sedan till Solna där de blev upphunna av polis.

Polisbilen besköts i samband med att den körde upp bakom rånarnas andra flyktbil, en grön Passat, på Sjövägen i Solna. Hur många skott som avlossades är inte känt.

Flyktbilen dumpades sedan vid Östervägen i Solna där polisen nu satt ut avspärrningar.

Förundersökning är inledd om grovt rån, enligt Stockholmspolisens presstalesman Ann-Charlotte Wejnäs. De båda flyktbilarna är beslagtagna och förhör pågår med vittnen både i Täby och Solna.

En grindpost till en villa på Råstavägen har träffats av en av rånarnas kulor och fastigheten har spärrats av. Beskjutningen av poliserna skedde i korsningen Sjövägen/Råstavägen.

Det berättar grannen Carl Lovén, som kom hem strax efter skottlossningen.

Efter en stund kom poliserna tillbaka, nu för att spärra av den beskjutna fastigheten.

Värdetransporten hörde till värdetransportören Loomis, som är ett dotterföretag till Securitas. Den kvinnliga väktare som rånades sitter just nu i polisförhör.

Han berättar att väktaren tvingades lämna ifrån sig två värdeväskor till rånaren.

TT

Mer läsning

Annons