Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hurrar för ny cykelbana

Annons

Herman Håll och Emil Isaksson går sjätte klass i Kvarnåkers skola. Sedan kommunen av säkerhetsskäl plockade bort ett par gungställningar och dessutom stoppade användandet av linbanan på skolgården, har de båda järnapojkarna varit missbelåtna med möjligheten till aktiviteter på rasterna.

Men i måndags fick de, liksom skolans övriga elever, anledning att jubla. Då fick eleverna nämligen börja använda den cykelbana som kommunen byggt i anslutning till skolgården. Och eftersom eleverna fått hjälpa till med banbygget, var det med ett speciellt välbehag som många tog på sig hjälm och andra skydd för att ge sig i kast med den kuperade terrängbanan.

Cykelbanan är byggd efter konstens alla regler. Frans Söderblom, hjälptränare vid cykelgymnasiet i Vansbro, har lett arbetet och hans insats innebär en garanti för att eleverna i Kvarnåker fått en anläggning som uppfyller de flesta krav, både vad gäller säkerhet och svårighetsgrad.

När det gäller de borttagna gungorna på skolgården lovar fastighetsingenjör Henrik Syrjälä vid Vansbro kommun att de ska återställas.

- Vi håller på att ersätta de borttagna gungorna vid Korsnäsgårdens förskola. Kvarnåkers skola finns också med på listan över skolor som ska få ny lekutrustning, säger Henrik Syrjälä.

Även cykelbanan vid Myrbacka skola är klar att användas. Den är lite mer avancerad än anläggningen i Kvarnåker.

Nej till bidrag för brottsofferjour

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons