Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur kan någon vuxen vara så grym?

Annons

Jag är en 9-årig pojke som sen jag var liten önskat mig en egen motorcross.

Men de kostar ju mycket pengar, så jag bestämde mig för att jag skulle spara till en själv. Jag önskade mig alltid pengar till födelsedagar och i julklapp.

Jag sparade min veckopeng. Mina släktingar visste ju att jag så gärna ville köpa en cross. Att få en slant att stoppa i sparbössan var inte svårt.

Så kom då den dagen! Jag hade så mycket att jag äntligen kunde köpa min cross. Tänk, så lycklig jag blev. Men, säg den lycka som varar för alltid.

Tiden mellan den 1-8 juni tog min lycka slut. Då jag kom ut till förrådet och skulle hämta min cross för att åka till fältet och köra upptäckte jag att någon hade stulit min blå cross. Den hade blivit stulen från ett låst förråd på Berget i Orsa.

Crossen var låst, förrådet var låst. Så vem kunde vara så grym? Det kan ju inte vara ett barn, för vi får ju alltid lära oss att vi ej ska stjäla.

Med all säkerhet så är det en vuxen som har tagit den, som har kunnat frakta bort den med bil eller dylikt.

En cross kostar mycket pengar att köpa. Men att stjäla den kostar ju ingenting. Så om du som stal den vill ha ett rent samvete, så lämna tillbaka den. För jag tror inte att man kan ha ett rent samvete om man stjäl från ett barn.

Därför ber jag er som stal den eller om någon vet något, och har sett något, hjälp mig att få tillbaka min cross, så även jag får ett roligt sommarlov.

Ni kan ställa den där ni tog den och ringa anonymt till polisen.

MARTIN TIMANDER ORSA

Mer läsning

Annons