Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundfjället firade 40 år med tårtkalas

Annons

Jubileumet firades med en mängd aktiviteter och höjdpunkten var när det bjöds på tårta på "plattan" mellan hotellet och skidbacken.

Tårtan var drygt 40 meter lång och uppskattningsvis serverades cirka två tusen tårtbitar till skidåkarna som fanns på plats.

Hedersgäst var Sixten Martinsson från Rörbäcksnäs som arbetade vid Hundfjället från starten. Han berättar att invigningen skedde den 2 april 1966. Sixten Martinsson arbetade vid Hundfjället fram till 1999 då han gick i pension.

Sixten Martinsson fick också berätta om hur Hundfjället kom att utvecklas efter starten. Lagom till påskhelgen 1966 öppnades den första stolliften, men då var det inte så många på plats.

Att det blev en skidanläggning i Hundfjället berodde på att Lima besparingsskog ville göra något i Sälenfjällen. Många privatpersoner engagerade sig också.

Några år innan Hundfjället öppnades hade man dragit i gång verksamhet i Tandådalen med familjen Gerremo som ägare.

- Det stora lyftet för Hundfjället kom annars 1983 då Europa-ettan invigdes, det var den första fyrstolsliften i Europa, berättar Sixten Martinsson.

1996 köpte Hundfjället upp Tandådalen av bröderna Gerremo och året därpå köpte Lindvallen upp Tandådalen-Hundfjället.

Nu ägs anläggningarna av Skistar. Stefan Atterlid är anläggningsansvarig vid Hundfjället och han såg till att jubileumsdagen fick ett fullspäckat program.

Det var tipsskidåkning och tårtkalas, barnen hade möjlighet att åka i släde bakom ren med Nils-Erik Labba, och i Trollstugan hade man ordnat en alldeles egen fest för barnen.

- Det är den finaste värmestugan i fjällvärlden. Den är på fem hundra kvadratmeter och man kan verkligen ta emot många personer samtidigt, konstaterade Stefan Atterlid som hade all anledning att vara nöjd med jubileumet.

Dagen avslutades med fackelslalom och ett stort jubileumsfyrverkeri.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons