Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hund skadade cyklister

Annons

Det finns ett staket som skiljer av industriområdet från riksvägen, men staketet är så ofullständigt att en hund lätt kan ta sig igenom.

Det skedde i förra veckan. Då jagade hunden ut i vägen och anföll en förbipasserande cyklist som tränade för Siljan Runt.

Hunden flög på mig och attackerade mina ben. Då fötterna satt fast i så kallade clips kunde jag inte värja mig, berättar mannen.

- Istället vinglade jag över i den andra körbanan och hade det då kommit en bil eller tyngre fordon, då hade det varit kört. Jag hade varit helt chanslös, fortsätter han.

Mannen informerade de som fanns inne på industriområdet om det inträffade.

På onsdagseftermiddagen skedde åter igen en attack av hunden. Nu var det en Särnabo som cyklade på vägen med egna hundar i koppel. Då hade åter hunden kommit ut och anföll den förbipasserande som for omkull med så allvarliga skador att han opererades för dessa på torsdagen på Mora lasarett.

En polisanmälan om det inträffade kommer att göras.

- Det är ett problem i Särna med lösspringande hundar och så här ska det bara inte få vara, säger en arbetskamrat till den som skadades vid onsdagens attack.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons