Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hund markerade i sökning efter döda

Annons

I morse markerade ytterligare en av polisens likhundar en plats i Bysjön i Skåne där polisen letar efter ett misstänkt mördat par från Båstadstrakten.

Nu ska dykare med videokamera gå ner och söka i vattnet.

I går markerade en av polisens kriminalsökhundar, så kallade likhundar, en plats i Bysjön. När sökningarna återupptogs i dag markerade en annan hund på samma plats. Markeringen innebär att det kan finnas en död person där.

Enligt uppgift till TT är sjön cirka tre meter djup på detta ställe och botten är mycket dyig. Det går inte att se någonting från ytan.

Efter den andra hundmarkeringen inleddes sökning med sonar just i det här partiet, rapporterar TT:s reporter på plats.

Enligt Hultqvist är vissa partier i sjön mer intressanta än andra för sökning med sonarutrustningen. En första genomgång kan vara klar vid lunchtid, sedan görs kanske fler undersökningar under eftermiddagen.

Vid 12-tiden kom så beskedet att två räddningsdykare med videokamera och utrustning för draggning ska dyka i sjön på den plats där hundarna markerat.

Paret från trakten av Hovs hallar på västligaste Hallandsåsen försvann från sitt hem i januari. En 21-årig man sitter häktad misstänkt för människorov, men polisen tror att han även kan ha mördat paret.

Bysjön ligger strax norr om Veberöd mellan Lund och Sjöbo. Det finns uppgifter om att 21-åringen, som är van fritidsfiskare, ska ha befunnit sig i de här trakterna vid tiden för parets försvinnande.

TT

Mer läsning

Annons