Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hultsfred regerar!

Annons

Mitt i en djungel av tält, bajamajor, matförsäljare och åter tält sitter Anders Håkansson, 20 år, från Hedemora på en campingstol och avnjuter det fantastiska vädret. Han besöker Hultsfredsfestivalen för andra året i rad och menar att temperaturen är betydligt mer behaglig under årets upplaga än under föregångaren.

- Förra året var det fruktansvärt kallt. Man får se till att njuta riktigt ordentligt i år, säger han.

Anders anser att Hultsfredsfestivalen är den perfekta platsen för att lyssna på bra musik och träffa likasinnade människor. I år är det främst de svenska akterna Isolation Years och Moneybrother som lockar Anders till smålandsskogarna.

- Båda banden kommer även till Peace and Love-festivalen i Borlänge i juli, men då är jag i Göteborg och tittar på Iron Maiden. Så det var bra att de även spelade här i Hultsfred.

Einar Jonsson, 22 år, från Gustafs gör sin tredje festival i Hultsfred. Dock har det varit bra spridning på festivalresorna då han redan 1998 besökte Hultsfredsfestivalen första gången. Einar upplever sig själv lite för gammal för campinglivet på festivalen, och hade hellre valt att bo på vandrarhem om alternativet var möjligt.

- Livet på festivalens camping är ingenting för mig. Jag åker till Hultsfred enbart för musiken. Just i år lockade Nine Inch Nails och Tori Amos så mycket att det var omöjligt att stanna hemma, säger han.

På festivalens husvagnscamping finns ett stort gäng ungdomar från Hedemora som lyckats övertala några givmilda föräldrar att låna ut sin husbil. Anders Back, 20 år, är en av deltagarna i ressällskapet och påpekar den ekonomiska vinningen att åka många tillsammans.

- Det kostar oss bara 200 kronor tur och retur per person, dessutom är toaletterna mycket fräschare här på husvagnscampingen än på tältcampingen, säger han.

Följden av att entrébiljetterna, med ett ordinarie pris på 1 340 kronor, sålde slut långt innan festivalen tog sin början blev en kraftig priseskalering på biljetter hos illegala biljettåterförsäljare och på internetauktioner.

Nicklas Vargbo, 20 år, från Hedemora var en av dem som drabbades av att biljetterna tog slut.

- Jag hade bokat biljett i god tid, men glömde sedan att lösa ut den. När jag sedan skulle boka en ny var biljetterna slut. Jag deltog då i en auktion på internet och fick tag på en biljett för 3 400 kronor. Det har varit värt varenda krona, menar han.

TOBIAS ANDERSSON

Mer läsning

Annons