Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hultqvists alla uppdrag

Annons

Peter Hultqvist blir inte skärrad eller besvärad av bilden av honom som "den starke mannen".

- Det är ingen idé att jag sitter och värderar mig själv. Egentligen vill jag inte uttala mig om den där bilden. Som jag uppfattar det lägger jag ned mycken tid för att tillsammans med andra i ett arbetslag åstadkomma saker.

Han understryker att han verkligen har många kontakter med vanligt folk och inte sitter i slutna rum och fattar beslut.

- I dag åkte jag tillsammans med Kenneth Persson runt och träffade strejkvakter i Kommunal. Det gäller att känna av stämningarna och vara tillgänglig för allmänheten.

- Folk kommer fram när jag går och handlar. Alla kan prata med mig. Det går naturligtvis inte att säga åt någon att man inte jobbar just då. Det blir snack med folk om politiska frågor när jag tränar på Friskis & Svettis.

Hultqvist är inställd på att genomföra saker och ting, och tvekar inte att driva frågor. Ett sätt är att tidigt i en process redovisa sin uppfattning, för att starta en diskussion. Han konstaterar att man inte kan vara överens med alla.

- Efter beslut måste vi vara överens i partiet annars går det inte att genomföra några beslut.

Hultqvist är Borlänges populäraste politiker. Utan att ha drivit någon personvalskampanj fick han 1 660 personröster i valet 2002. Det tycker han känns bra. Han tycker att det också i kontroversiella frågor uppstått breda majoriteter i Borlänge - ett kvitto på att den demokratiska processen fungerar väl.

- Se på saker som Framtidsdalen och ICA Maxis etablering. Där var det breda majoriteter. Jag kan inte påminna mig när vårt parti senast stod helt ensamt i fullmäktige.

Att bara göra en strukturell analys av den politiska makten i Borlänge, som en pyramid med Peter Hultqvist i toppen, ger inte hela bilden, anser han. Det är enkelt att stämpla någon som maktfullkomlig. Men den bilden kan vara felaktig och svår att tvätta bort.

- För mig är det viktigt vilken moraluppfattning man har vad gäller förtroendet som man fått. Jag sysslar ju med det här för att få något utfört och utveckla samhället. Jag trumfar inte igenom saker. Men visst argumenterar jag för att få med mig folk.

Mer läsning

Annons