Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hultqvist vill öppna centrum

Annons

I kväll diskuterar kommunfullmäktige centrumfrågan. Ett ämne som många Borlängebor har åsikter om. Liljanhuset pågår det en hel del diskussioner omkring.

Tidigare i veckan presenterade tidningen Yngve Östenssons bild av hur området kan se ut, utan Liljanhuset. På tidningens hemsida pågår centrumdebatten för fullt.

Näringslivs- och planutskottets ordförande, Peter Hultqvist, håller med om att något behöver göras åt Liljanhuset, som kan tyckas vara en koloss som skärmar Stationsgatan från parken.

-Det är inte realistiskt att säga att huset ska tas bort. Men jag känner mig attraherad av tanken på en genomgång, så att man ser parken. Det känns intressant och spännande. Det är jag beredd att föra en diskussion med fastighetsägaren om.

Diös äger fastigheten, och kommunen för diskussioner om husets framtid. Som Peter Hultqvist uppfattat saken är de i första hand intresserade av att fylla huset med verksamhet.

-Men de har inte avvisat tanken på en genomgång. Huset behöver utvecklas och förändras, säger Peter Hultqvist, som också tycker att det är en spännande tanke med ett bygge av lägenheter ovanpå.

-Det finns ingen anledning att förkasta den tanken. Man måste vara öppen för nya tankar och idéer.

Hultqvist är glad åt den debatt som pågår.

-Det är ur diskussioner som det föds nya idéer.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons