Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HSK vädjar om amorteringsfrihet

Annons

Hedemora HSK vädjar till kommunen om amorteringsfrihet de närmsta tre åren.

Klubben har haft skulder på totalt cirka 1,3 miljoner kronor.

Till viss del kan klubbens ekonomiska problem förklaras med förhöjda driftskostnader på grund av höjt elpris.

I dag har klubben skulder på totalt 390000 kronor. Av dessa är 294000 kronor skulder till Hedemora kommun. Ansökan om amorteringsfrihet berör endast kommunen. Övriga borgenärer kommer klubben fortsätta att amortera av till. HSK gör för närvarande amorteringar på cirka 30 000 kronor i månaden.

Löneskulderna är i dag helt avbetalda och klubben beräknar att samtliga skulder, förutom till kommunen, ska vara helt avbetalda i slutet av nästa år.

Per Andrén är sekreterare i HSKs styrelse. Han menar att en stor del av klubbens ekonomiska problem beror på höga elpriser. Sedan 2004 har kommunens elavtal med dess elleverantör förhandlats om två gånger. Sammanlagt har det gett en kostnadsökning med 100 000 kronor per år för HSK som står för hela driftkostnaden av Sparbankshallen.

- Elpriset är inget vi kan påverka. Isen måste hållas kall, säger Per Andrén.

Hedemora Sportklubb jobbade som vakter under Daldansen och skulle enligt avtal erhålla 50 000 kronor i betalning. Men Daldansen gick i konkurs och några pengar betalades aldrig ut.

Nu väntar HSK på besked från tingsrätten som förvaltar konkursboet. Någon gång i vår hoppas Per Andrén att klubben ska få ersättning för sin insats under Daldansen.

Enligt Per Andrén behöver klubben pengar till ny utrustning och utbildning av tränare. Amorteringsfrihet skulle underlätta att hålla kvalitén på de sportsliga prestationerna uppe. Trots det kärva läget tycker Per Andrén att klubben gör bra ifrån sig.

- Vi ligger i topp i division 2 och föräldrar och alla andra i klubben kämpar verkligen för att inte slösa med pengarna.

STAFFAN WESTERLUND

Mer läsning

Annons