Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hovrätten fastställde fängelse för hembrännare

Annons

uSvea hovrätt har fastställt Falu tingsrätts dom mot en 56-årig man från Ludvika som den 16 mars i fjol dömdes till ett års fängelse för bland annat grov olovlig tillverkning av sprit.

Hovrätten fastställde på alla punkter tingsrättens dom. Förutom grov olovlig tillverkning av sprit även grov olovlig beredning av mäsk, grov olovlig försäljning av alkoholdrycker samt olovlig kraftavledning.

Mannen tillverkade minst 2 340 liter sprit i en villa på Högberget i Ludvika under våren 2004. Fastigheten, som enligt polisens rapport, starkt påminde om en spritfabrik. Av den tillverkade spriten har minst 1 560 liter sprit sålts till okända personer.

Själv säger mannen att han endast sålt 780 liter till en person vid namn "Olle".

De 48 000 kronor, som anträffades i en plastpåse under en säng i mannens fastighet, ska förbli förverkade. Detta trots att mannen hävdade att 28 000 kronor härrör från "eget sparande".

I samband med sprittillverkningen har mannen även "tjuvkopplat" elen varför VB energis skadestånd på 6 829 kronor fastslås av hovrätten. 56-åringen ska även betala VB energis rättegångskostnader i hovrätten på 6 000 kronor.

Mannen får avräkna de tre dagar från sitt fängelsestraff då han satt häktad i slutet av september i fjol.

Den dömde har nu tid på sig fram till den 28 juni att bestämma om han ska överklaga hovrättens dom till Högsta domstolen.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons