Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellvansinne

Annons

Fullmäktige i Malung anslog 100 000 kronor till att utreda förutsättningarna för ett hotell. Kostnaden är i dag uppe i över två miljoner kronor. Kan vi då lita på en kalkyl på 40 miljoner kronor?

Kan verkligen Göran Rogström garantera denna kostnadsberäkning?

Bara amortering och räntor kommer att kosta oss skattebetalare i kommunen cirka fyra miljoner kronor. Personalkostnaden kommer att hamna på cirka 2,5 miljoner kronor. Omkostnaden för driften per år blir 6,5 miljoner kronor. Räknar vi med att en gästnatt ska kosta 1 000 kronor blir det inte mindre än 6 500 gästnätter/år för att täcka driftkostnaden.

Vem ska bo på Malungs hotell?

Vinterturister som passerar Malung kommer knappast att stanna till för att bo på ett sådant exklusivt hotell när man endast har sex mil kvar till Sälen. Sommarturister knappast när vi har ett flertal billigare alternativ till boende. Kalkylen bygger alltså på att näringslivet i Malung ensamt generar så många gästnätter att man i Malung har råd med denna satsning på 40 miljoner kronor.

Vem betalar då detta projekt? Det blir våra ungdomar som ska driva denna kommun i framtiden som kommer att få betala.

I stället för att stjälpa ungdomarna borde Malungshem hjälpa dem. Ett sätt är att radikalt sänka hyrorna i stiftelsens outhyrda lägenheter exempelvis efter samma modell som Vansbrohem. Genom att ungdomen får ett eget boende kommer vi att få en ökad efterfrågan i samhället.

Jag uppmanar politikerna i Malung att lyssna på vanligt folk. De vill inte ha ett hotell för 40 miljoner kronor.

Inte (s)ådana

Jag tycker det är märkligt att ingen reagerar och fördömer det som har hänt och kanske kommer att hända. De stora bovarna försöker på olika sätt stödja varandra med att mygla åt sig pengar från landstinget. Ett exempel är det som är på gång kring landstingsfastigheter.

Kolla noga och håll ut revisorer!

Vi har inte användning för sådana socialdemokrater. Det tycks ligga och gro sådana här affärer. Vi minns Skoglunds. Var är ni andra i landstinget som inte törs yttra er?

BACKHANS ANDERS

Mer läsning

Annons