Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellet blir för stort

Annons

Vi måste ha ett riktigt hotell i Malung för näringslivets skull. Det stora hotell som planeras kan bli en ekonomisk katastrof. Bygg i etapper, hälften så stort i första omgången. Vi behöver inte få plats med en hel busslast redan från början. Det är nog viljan att bli av med tomma lägenheter som styrt hotellets storlek, inte behovet av hotellrum. Belasta inte hotellets ekonomi med sådant. Det är svårt nog att få ihop hotellkalkylen ändå.

Vi måste få bort Malungshem från projektet. Dess ledning sitter på två stolar och är jäviga i hotellfrågan. Jag föreslår att det bildas ett helt nytt bolag, som äger hotellfastigheten och hyr ut till den som driver hotellet. Bolaget ägs av kommunen direkt, och inte via Malungshem, samt om möjligt av näringslivet. Styrelsen bör bestå av folk som kan hotellbranschen. Hotelltomten avstyckas så bolaget kan inteckna fastigheten.

Alternativet till hotellbygget är att riva outhyrda lägenheter: Därmed är fastigheten värdelös och kan säljas för en krona av Malungshem. Det är mindre skamligt att Malungshem, med kommunens hjälp, tar smällen nu än sedan hotellet går dåligt. Hotellet möblerar och hyr ut de lägenheter som blir över till turister.

MALUNGSBO

Mer läsning

Annons