Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellbygget försenat

Annons

Fördröjning i olika beslut gör att hotellet kommer att stå klart först i månadsskiftet september-oktober.

-Vi vill inte forcera bygget eftersom vi inte vill tumma på kvalitén och bygget är också ett komplicerat projekt eftersom det inte är så lätt att bygga om lägenheter till hotell, säger projektledaren Göran Rogström.

Rogström menar att förseningen inte kan undvikas.

-Det är utdragna beslutsprocesser i både Malungshem och kommunen, förseningar i projekteringen och förseningar i upphandling och bygglov som gjort att vi inte kan vara klara till dansbandsveckan i juli som vi hade hoppats, säger Göran Rogström. I stället hoppas vi att det nya hotellet kommer att bli en fin hotellanläggning när det blir klart.

Hotellbygget är kostnadsberäknat till cirka 35 miljoner kronor och det är i dagsläget ingenting som tyder på att det ska bli dyrare, säger Malungshems vd Tobias Johansson.

Hotellet kommer att rymma 51 rum om sammanlagt 115 bäddar och hotellet är i tre plan. En restaurang och bar för 60 till 70 gäster kommer att inrymmas i hotellet liksom konferensutrymmen för 30 till 75 gäster.

Sommartid kommer det att finnas förutsättningar för en utesevering mot Moravägen, Europaväg 45. Det blir också en relax- och bastuavdelning för både damer och herrar.

Den nya hotellanläggningen blir cirka 2500 kvadratmeter och läget det bästa tänkbara i korsningen där Europaväg 45 strålar samman med Sälenvägen.

Hotellbygget har många positiva effekter för centralorten Malung. Under byggtiden kommer 20 till 25 personer att ha sysselsättning och de flesta entreprenörerna har sina rötter i Malung med lokalt rekryterade hantverkare.

-När väl hotellet är klart kommer det att ge sysselsättning för ett tiotal personer och det kommer att påtagligt öka serviceutbudet för bygden, säger projektledaren Göran Rogström.

-Vi är övertygade om att företagare, näringsidkare och även restaurangägare kommer att få positiva effekter av det nya hotellet, säger Göran Rogström.

-För Malungshem har det här varit positivt eftersom antalet tomma lägenheter kommer att minskas och att man kan göra detta och uppfylla krav som kommer från näringslivet om ett hotell liksom man också ökar utbudet för alla turister som passerar Malung, säger Tobias Johansson som noterar att det kommer att finnas många parkeringsplatser i anslutning till hotellet.

Till hösten hoppas man kunna inviga ett toppmodernt hotell i Malung.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons