Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hosjöfallet blir regeringsfråga

Annons

Tidningen har tidigare berättat om Roland Grapenberg i Bjursås som fick stora problem sedan han hyrt ut sin fastighet i Hosjö i god tro om att den skulle användas enbart för boende.

- Jag blev chockad när jag fick reda på att hyresgästen i sin tur hyrde ut verkstadslokalen till en mc-klubb som polisen hade ögonen på. Men det var redan för sent att börja bråka, säger Roland Grapenberg.

En 28-årig man mördades i lokalen och polisen spärrade av området för den tekniska undersökningen.

Men allt drog ut på tiden. Flera personer som dömdes i Falu tingsrätt för olika former av delaktighet i våldsbrottet överklagade till Svea hovrätt.

- Under den 18 månader långa avspärrningen hade jag bara utgifter och inga inkomster. Det gick inte att hyra ut bostadshuset. Jag kunde inte visa lokalen. Allt blev till en mardröm.

Roland Grapenberg som sedan en tid bor i ett nyrenoverat hus i skogen utanför Bjursås talade med personalen på de två banker där han har sina affärer och förklarade situationen.

- Bankerna har visat förståelse för mina problem och har varit hyggliga. Men min tidigare relativt goda ekonomi har farit illa på grund av eländet med fastigheten i Hosjö. Räntorna tickar på och räkningarna på el, vatten och annat har blivit ett växande problem när inte staten vill ersätta mig för alla förluster.

Riksdagsmannen Rolf Gunnarsson läste i tidningen om Rolands problem och begärde att få handlingarna från Justitiekanslern, polisen och Riksåklagaren.

Nu vill Gunnarsson att justitieminister Bodström sätter sig in i fallet. Han skriver bland annat: "Vad händer om polis och åklagare behöver en fastighet för sin utredning och undersökning i ett brottmål?"

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons