Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hopptävling i världsklass

Annons

I kväll har du chansen att se skid- och snowboardåkare i världsklass delta i en hopptävling vid sommarhopprampen vid Enån. Det här är den andra tävlingen i sommar, den första som hölls under midsommarhelgen blev en puliksuccé. Kanske blir det nytt besöksrekord i kväll:

- Telefonen har gått varm från både de som vill åka och de som vill titta, säger Philip Hagberg som är ordförande i snowboard- och extremskidåkarklubben Rightbay Locals i Rättvik.

Klockan sju i kväll startar tävlingen där deltagare från hela landet kommer att finnas på plats. Bland de mer kända namnen finns Kaj Zackrisson som vunnit x-games och även Sverre Liljekvist från Stockholm.

Förmodligen dyker det upp ännu fler åkare i världsklass.

Det blir anmälan mellan klockan 15.00-16.00 i dag, sedan blir det ett kval mellan klockan 17.00-18.00 för att få fram ett finalfält med 30 personer.

- Det blir en skidklass, en snowboardklass och en barnklass, berättar Philip Hagberg.

Publiken kommer också att få rösta fram publikens favorit, något som är mycket uppskattat bland deltagarna.

Intresset för den unika rampen är stort, skid- och snowboard-åkare åker från exempelvis Stockholm för att kunna träna hopp. Bygglovet går ut i höst men Philip Hagberg hoppas och tror på en förlängning.

- Eventuellt kommer vi att utveckla rampen med ett mindre för hopp för de allra minsta, säger han och fortsätter:

- Vi är först i Sverige med den här rampen, det har varit en succé i sommar och det är otroligt mycket folk som hoppar.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons