Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hopplös kamp mot ungdomsfylla

Annons

Hur ska vi föräldrar och andra vuxna som faktiskt försöker på alla sätt och vis att hindra våra ungdomar från att dricka alkohol i olika former lyckas när det finns andra vuxna/föräldrar, till och med i bekantskapskretsen som antingen av missriktad välvilja (vill vara kompis med ungdomarna) eller av ren girighet säljer billig alkohol från utlandet till våra ungdomar?

Öl, whisky, drinkar och cider i småflaskor, billigt vin och så vidare. Tidigare slogs vi mot hembränningsförsäljningen, nu har vi fått ytterligare alternativ. Det tar ungdomar max en timme att fixa alkohol i någon form.

Jag undrar om de som säljer tycker att det är en trevlig syn när våra ungdomar ragglar fram på stan i samband med olika arrangemang. Förstår de överhuvudtaget vad de ställer till med? Det kanske är just deras langning inför en helg som bidrog till skadegörelse, misshandel, våldtäkter eller kanske en begynnande alkoholism eller inkörsport till grövre droger.

Det är klart mycket lättare att även prova andra droger när man är alkoholpåverkad - och sådana finns också att tillgå oroande lätt.

Förstår de att deras försäljning till en 17-åring (som de tycker ju nästan är 18 år och därför OK att köpa till) går vidare till flera andra mycket yngre tjejer och killar?

Varför tror ni att många krogar inte vill ha 18-åringar där? Tror ni att det är för att de är så mogna och kan hantera alkoholen så bra?

En stilla vädjan: Sluta langa alkohol till våra ungdomar. Hjälp oss andra i stället att minska alkoholdrickandet hos våra ungdomar. De har hela livet framför sig. Varför vill ni vara den som kanske förstör deras framtid?

FÖRÄLDER I MOTVIND

Mer läsning

Annons