Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppfullt - trots allt

Annons

- Det kom upp en hel del bra idéer som är värda att jobba vidare med, säger Gahnshag.

- Jag vill inte gå in så mycket på exakt vad vi sa, men vi måste hitta positiva lösningar som gör att hela eller delar av verksamheten blir kvar i Falun, fortsätter han.

För kommunens del handlar det främst om att skapa så goda förutsättningar som möjligt för verkstadsindustrin - att hjälpa till med lokaler, infrastruktur, kompetensfrågor och teknisk försörjning.

I januari åker Gahnshag tillsammans med näringslivschef Hans Ahlin, kommundirektör Torkel Birgersson och oppositionspolitikern Mikael Rosén (m) till Södertälje för att träffa koncernledningen.

- Vi aktar oss för att gå in i Scanias specifika verksamhet och peta, däremot kommer vi att presentera ett paket av åtgärder på sådant som vi kan göra för att hjälpa företaget, säger han.

Sedan tidigare har Gahnshag varit i kontakt med flera riksdagspolitiker, näringslivsdepartementet, träffat företagsledningen lokalt i Falun och i går var det personalrepresentanternas tur.

-Det är ett allvarligt läge, men så länge vi sätter in insatser så måste vi tro på att vi kan få framgång. Det här är absolut inget spel för galleriet, försäkrar Gahnshag.

Metallklubbens ordförande Torbjörn Pedersen var nöjd med mötet hos Gahnshag.

- Kommunen har på fötterna och är väldigt välinformerad. Nu har vi förvissat oss om att vi har draghjälp därifrån, säger han.

För egen del kom han direkt från två dagars MBL-förhandlingar i Södertälje.

- Det gav inget mer än det vi redan vet och vi fick inga indikationer på att man ändrat inriktning. Så jag är minst sagt lika orolig i dag, samtidigt som jag givetvis hoppas in i det sista på att man ska komma fram till något annat, till exempel att flytten blir för dyr, säger han.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons