Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas på konfliktlösare som tillförordnad chef

Annons

Detta säger kommunchef Kalle Gustafson som hoppas att lösningen med en ny tillförordnad chef som plockas från annan förvaltning i kommunen då har lyckats lösa de interna motsättningar som finns i kultur och fritidsförvaltningen.
Helene Lis erbjöds jobbet men hoppade officiellt av efter att hon inte erbjudits den lön som hon var värd. I kommunen gissar många att huvudskälet var att nämndordföranden Ingvar Henriksson (s) fick henne att i god tro underteckna det omdebatterade avtalet med Nautilus.
Det gick grus i kultur och fritidsförvaltningen då politikerna för några år sedan, mot personalens vilja, tillsatte den några år senare sparkade förvaltningschefen Tommy Selltedt.
Kommunchef Kalle Gustafson säger att ännu har man inte bestämt sig hur rekryteringen av ny förvaltningschef ska gå till.
- Vi tillsätter nu en tillförordnad förvaltningschef, så mycket kan jag säga att den tf som kommer inte tas från kultur- och fritidsförvaltningen utan från andra delar av kommunen, säger Gustafson.
Tillsättningen försenas av helger och ledigheter men kan bli klar i slutet av veckan.
- Tf-chefen ska förutom att vara förvaltningschef också arbeta med den kommande externa rekryteringen.
- Innan vi gör tillsättningen av en ny chef ska vi använda tiden till att också se över organisationen i kultur- och fritid. Det har talats om en del förändringar, säger Gustafson som också vill att kommunrevisionens tidigare kritik av den oklara rollfördelningen mellan politiker och tjänstemän blir klar.
- Allt detta är viktigt när vi kommer till det läget att vi söker en person med en viss profil för de spelregler som gäller. Det här kommer att ta lite tid, förvarnar kommunchefen.


BO JOFFER

Mer läsning

Annons