Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas på hopp med cyklar

Annons

Dirtbikebanan är liksom gokartbanan ett frö som växt efter vårens öppet forum, ett möte mellan kommuntjänstemän och skolelever.

Därför träffade skoleleverna David Gustafsson, Martin Hällström och Emil Ströberg på tisdagen ungdomskonsulenten Birger Touminen och tekniska chefen P-O Dahlström i Västansjö för att prata om en dirtbikebana.

-Vi vill hoppa med cyklar, sade David Gustafsson, 14 år.

De möttes i grusgropen där Mission Impossible-festivalerna arrangerats tidigare. Men platsen var inte lämplig tyckte P-O Dahlström.

-Min spontana tanke är att det inte är alldeles bra eftersom vi dragit fram el och gjort vägar hit. Däremot finns det mer ytor mot järnvägen, sade Dahlström.

Birger Touminen plockade fram skisser som ungdomarna själva gjort och visade hur en bana för bmx-cyklar med bland annat platåhopp skulle kunna se ut.

Gruppen tittade istället vidare på gräsytorna mot järnvägshållet, där flera bostadshus är rivna och gräset växer högt.

- Tippmassor kan vi ordna, i samband med byggprojekt, eftersom det är närmare att köra hit istället för att tippa på Vilmoren. Men för att upplåta marken måste vi någonstans vara överens, att definiera ytorna och skriva avtal om hur banan ska skötas, sade Dahlström.

De ska träffas igen inom kort och tills dess ska Dahlström ha tagit fram ritningar över fältet. Pojkarna har även pratat med en kompis vars pappa har grävmaskin och som ska tillfrågas, om han kan ställa upp med sin maskin.

Men det krävs förstås att det finns en förening, med vuxna i styrelsen, innan planerna kan sättas i verket.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons