Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hopp för svårt misshandlad 17-åring

Annons

En 17-årig pojke svävade mellan liv och död i natt efter att ha utsatts för en brutal gängmisshandel i Rosengård i går kväll. Pojken vårdas i respirator efter operationer men bedöms kunna klara sig.

Han var nedsövd och opererades under natten mot måndagen för blödningar utanpå hjärnan. Efteråt vårdades han i respirator.

17-åringen påträffades nedslagen vid en fotbollsplan vid Rosengårdsfältet i Malmö. Han hade spelat fotboll tillsammans med en jämnårig kamrat när han enligt vittnesuppgifter angreps av ett gäng på 6_7 yngre män. Kamraten lyckades fly från platsen, men 17-åringen hölls fast och fick ta emot stora mängder sparkar och slag mot huvudet.

Pojken skadades svårt och fördes medvetslös till Universitetssjukhuset i Lund där han opererades av neurokirurger under natten.

Operationen avslutades vid tretiden. Enligt sjukhuset är 17-åringens tillstånd kritiskt och han hålls nedsövd.

Polisen hade tidigt på måndagsmorgonen ännu inte gripit några misstänkta gärningsmän. Och något motiv till angreppet hade man inte lyckats få fram.

Polisen har under natten genomfört en teknisk undersökning och säkrat vissa föremål. Det har varit svårt att höra vittnen då de varit chockade.

Polisen tror inte att attacken hade något att göra med de oroligheter bland ungdomsgäng som präglat kvällarna i Rosengård i Malmö under helgen.

TT

Mer läsning

Annons