Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holländskt par tar över Turistgården

Annons

- Jag skulle åka till min fäbodvall Nysätern för att vattna blommorna, men tyckte det var för tråkigt att åka själv. Då såg jag ett par som gick efter byrakan och jag stannade och sa att dom skulle hoppa in, så skulle jag visa Särna med omnejd, skrattar Leo Einarsson.

Det visade sig att det inte var svenskar utan holländare som han stoppat och efter lite dålig konversation och med en viss eftertänksamhet hoppade de in i bilen.

- Jag åkte runt på en sightseeing och vi var till Nysätern och vattnade mina blommor också. Klockan halv ett på natten var vi tillbaka. Båda två var helt lyriska av allt de fått se när jag släppte av dem.

I våras var den unga familjen åter på besök i Särna och fick se att Turistgården var till salu. De slog till och köpte den vackra turistgården som fungerat som vandrarhem i många år.

- För två veckor sen flyttade vi in och det har varit fullt av gäster under den korta tid vi har haft öppet, berättar Karin Blaauboer.

- Det ser lovande ut för framtiden, säger hon och maken Dick optimistiskt.

Gunnar Barke, näringslivssekreterare i kommunen, passade på att hälsa de nyinflyttade välkomna till Särna och Älvdalens kommun. Så nu har Särna ytterligare ökat folkmängden, två vuxna och två små barn.

En riktig solskenshistoria, tack vare att Leo ville ha sällskap den där kvällen för tre år sedan.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons