Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högtryck i blodomloppet

Annons

Blodomloppet är ett motionsarrangemang som hålls i sammanlagt tolv svenska städer. Nykomling bland dessa är Borlänge där premiären för Blodomloppet hölls på tisdagskvällen. Start och mål fanns i Vattenparken och deltagarna kunde välja mellan att gå, lunka eller löpa på fem eller tio kilometer långa banor runt Borlänge.

Såväl individuella klasser som lagklasser fanns.

Och någon blodfattig Borlängepremiär blev det knappast. Cirka 1300 deltagare släpptes iväg ivrigt påhejade av en månghövdad publik och tävlingsledaren Erik Neldemo kunde inte annat än att stråla ikapp med solen.

- Vi har fått många fler deltagare än vi hade förväntat oss. När vi började planera sade vi att det är okej om vi når 500 deltagare och 1000 är bra. Nu hade vi nästan lika många startande som Västerås hade sitt premiärår, och då är ju Västerås mer än dubbelt så stort som Borlänge, påpekade Erik Neldemo.

Under hela tisdagen hade värmen legat och pendlat runt 27-28 grader varmt och hade det inte varit för de relativt friska vindarna hade värmen blivit en svår utmaning för deltagarna.

- Det är snudd på att det är för varmt, men å andra sidan är det trots allt bättre än kyla och regn.

I de individuella klasserna deltog såväl glada amatörer som mer seriösa löpare med seger i sikte.

I lagtävlingen fanns 210 lag anmälda. Något som gladde Erik Neldemo extra.

- Absolut. Jag tror att det här bidrar till att skapa en god stämning arbetskamrater emellan och på många arbetsplatser gör man också detta till en riktigt rolig grej.

- Jag både hoppas och tror att detta ska bli en återkommande tradition och folkfest här i Borlänge. Dessutom känns det roligt att kunna använda Vattenparken till något som lockar mycket folk, avslutade Erik Neldemo.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons