Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högsta betyg för mat på Ria

Annons

Köttbullar, prinskorv, skinka, Janssons frestelse och lax. Dessa och andra vår- och påskbetonade läckerheter fanns på de tallrikar som klockan nio på tisdagsmorgonen började serveras hos Ria i Borlänge. Redan efter en halvtimme hade trion Anna-Maja Jansson, Jonna Lidman och Anna Lundin serverat tio mycket nöjda gäster.

De tre går sista året på barn- och fritidsprogrammet i Leksand och tisdagens festmåltid började de planera för i oktober sedan de väl bestämt sig för vilket projekt de ville satsa på.

- Först tänkte vi måla om i vår skola, men började istället fundera på något projekt där vi kunde göra något för andra, berättar Anna-Maja Jansson.

Förutom att de vill göra en insats har Anna-Maja, Jonna och Anna intresset för matlagning gemensamt.

- Att dessutom kunna hjälpa andra betyder mycket för oss, framhåller Anna Lundin.

-Vi har haft kontakt med RIA under hela tiden, berättar Jonna Lidman om förberedelserna.

De tre har även sökt sponsorer och klarat av allt handgripligt arbete kring måltiden hos Ria i Borlänge. Det gäller såväl skalning av all potatis till Jansson och en hel dags rullning av 160-170 köttbullar.

Under tisdagen beräknades 30 personer äta av den mat Anna-Maja, Jonna och Annas gjort i ordning. Deras matlagning fick på tisdagsmorgonen högt betyg utdelat av gästerna kring ett av borden hos RIA.

- Jättegott, helt underbart, betygsatte Anette Holmström. I hennes bedömning instämde Annie Swedin och Erik Holmström.

God mat och medmänniskor som vill hjälpa andra uppskattas alltid. Kanske är uppskattningen särskilt stor en gråmulen trist och slaskig dag.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons