Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högskolans datasystem slogs ut

Annons

- De har inte kunnat suttit i våra datasalar och jobbat. I slutet av en termin är det annars många som vill sitta och skriva sina uppsatser, säger Magnus Höglund, högskolans IT-chef.

Det var i slutet av förra veckan som högskolans datasystem drabbades av stora störningar.

- Ett disklagringssystem, som är kopplat till studenternas hemmakataloger, gick sönder. Felet är dock lokaliserat och åtgärder vidtagna, säger Magnus Höglund.

Men trots det är fortfarande systemet inte i full drift, och det kommer att dröja ytterligare några dagar innan det är det.

- Vi håller på att föra tillbaka data från ett backup-system och det tar sin tid. Men det är naturligtvis inte bra att sådant här händer, menar Magnus Höglund.

Är systemet inte tillräckligt stabilt?

- Allt kan förstås hända. Men vi har inte heller ekonomi för att bygga upp ett system som är 100 procent säkert. Tyvärr är det så.

Hur många studenter har varit drabbade?

- Det är svårt att säga hur många som exakt varit drabbade, då det är lovtider och så där just nu. Men det är bara distansstudenterna som har kunnat jobba på utan några större störningar.

Har klagomålen varit många?

- Jag har väl haft 25-30 samtal, som gällt problemen vi haft. Men vi har försökt att informera studenterna om problemen så gott vi kunnat, bland annat genom vår hemsida, slutar Magnus Höglund.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons