Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högskolan håller bostadsgarantin

Annons

De studenter som har planer på att studera vid Högskolan Dalarna kan skatta sig lyckliga.

Medan skräckrapporter från de större städerna skrämmer slag på nyantagna studenter i Uppsala, Lund, Stockholm och Göteborg, kan blivande studenter i Falun pusta ut. Högskolan Dalarna ser ut att kunna hålla sin bostadsgaranti även detta år. Bostadsgarantin innebär att alla antagna studenter vid högskolan ska erbjudas ett förstahandskontrakt på bostad inom tre kilometer från Högskolan Dalarna.

Britta Sandgren är ansvarig för uthyrning av studentbostäder på Kopparstaden AB.

- Jag tror inte att det ska bli några problem att erbjuda alla studenter boenden till hösten. Däremot kan jag säga redan nu att det är brist på ettor och mindre lägenheter, säger Britta. Exempelvis är studentboendet Britsen redan uthyrt, och kan för närvarande inte erbjuda några rum.

Aktuella bostadsområden som Kopparstaden erbjuder förstahandskontrakt på i nuläget är Slätta, Herrhagen, Nedre Norslund, Kvarnberget och utvalda fastigheter på Järnet. Främst handlar det om delade boenden med andra studenter. Ettor är det stor brist på.

Även Grand Hotells studentboenden har blivit uthyrda redan på försommaren. Här har man endast tre lediga rum att erbjuda till hösten.

- De kommer att gå som smör, så jag tvivlar på att vi kommer att ha några lediga rum alls, säger Stefan Andersson, uthyrningsansvarig på Grand.

När tidningen undersökte tillgången på studentbostäder framkom att även Affärsfastigheter, Gruvstaden och Masmästarna har bristande tillgång på studentbostäder till hösten.

MENNA HAGIGI

Mer läsning

Annons