Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högskolan Dalarna läxar upp fuskande studenter – stängs av i flera veckor

Flera studenter vid Högskolan Dalarna stängs av efter att de avslöjats med att fuska.

Annons

Högskolans disciplinnämnd har beslutat att stänga av tre stundenter vid Högskolan Dalarna efter att de blivit påkomna med att fuska.

Det handlar dels om två personer som, vid skriftliga tentamen, använt sig av otillåtna hjälpmedel i form av en ordbok samt en lagbok i vilka de hade gjort anteckningar.

En av studenterna hävdar att denne lånat boken på biblioteket och inte visste om anteckningarna. Den andra har hävdat att denne gjort anteckningar i boken under kursens gång och att denne anser att de orden som skrivits i lagboken torde vara tillåtna då det inte är hela meningar.

Tre stundenter vid Högskolan Dalarna stängs av efter att ha ertappats med att fuska.

Disciplinnämnden finner dock inte dessa förklaring trovärdiga och har beslutat att stänga av studenterna i tre respektive sex veckor.

Den tredje stundenten som stängs av hade, i en uppgift, kopierat vissa delar ordagrant från internet utan att ange källa för detta.

Stundenten har meddelat att denne är medveten om sitt misstag men att det hela berodde på slarv samt att denne trodde sig ha angivit källan för den kopierade texten.

Inte heller i det fallet finner disciplinnämnden studentens förklaring som trovärdig utan stänger av personen i tre veckor.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons