Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högskolan Dalarna fortsätter satsa på ingenjörsutbildningar

Högskolan Dalarna satsar nu ännu mer på ingenjörsutbildningar. Nästa höst startar tre nya program.

Annons

De senaste åren har flera satsningar på Högskolan Dalarnas ingenjörsutbildningar gjorts för att anpassa utbildningarna utifrån branschens behov i regionen.

– Vår satsning inom ingenjörsutbildningarna är en del i vårt arbete med att utvecklas till en stark, attraktiv och livskraftig högskola för hela regionen. Den nya satsningen är ett av flera bra samarbeten mellan högskolan och näringslivet. Att studera stärker både individ och samhälle och betydligt fler borde få den möjligheten, säger rektor Marita Hilliges i ett pressmeddelande.

Läs också: Regeringen grep in och tog över - Högskolans ordförande kritisk mot styrningen

Antalet studener som läser energi-, bygg- och maskinteknik har ökar kraftigt och högskolan lägger stora resurser på att tillmötesgå det stora behovet som finns inom verkstadsindustrin och byggföretagen.

Läs också: Högskolan ändrar ingenjörsutbildningen

Hösten 2016 startade en ny utbildning inom bygg- och samhällsplanering, och nästa höst startar ytterligare tre nya utbildningar.

- Utbildningsvolymen ökar och till hösten 2017 kommer vi att starta ytterligare tre nya program inom akademin. Då slår vi upp portarna för en tvåårig utbildning till konstruktionstekniker. Dessutom kommer vi att ge möjligheter för magisterstudier i tillämpad materialteknik samt inom energieffektivt byggande, säger avdelningschef Henrik Janols i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons