Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högskolan Dalarna beviljas forskarutbildning: "Ett stort erkännande"

Högskolan Dalarna har beviljats forskarutbildning i pedagogiskt arbete, vilket innebär att man nu får examinera doktorer i pedagogiskt arbete.

Annons

Det är inom forskningsprofilen Utbildning och lärande, som i dag är en etablerad profil på högskolan, som pedagogiskt arbete kommer vara ett forskarutbildningsämne.

– Det är ett stort erkännande av hela vår forskningsmiljö och vår högskolan. Framgången är ett resultat av flera års gemensamma ansträngningar, säger forskningsledaren professor Monika Vinterek i ett pressmeddelande från Högskolan Dalarna.

- Att Högskolan Dalarna nu erövrat detta tillstånd är av stor betydelse för regionen. Detta innebär att vi nu kan utbilda forskare inom ett område som ärbetydelsefullt för utbildning på alla nivåer.

Arkivbild.

Pedagogiskt arbete är ett kunskapsområde som har sin utgångspunkt i pedagogisk verksamhet och de strukturella förhållanden som där verksamheten bedrivs.

– Detta är ett flerårigt utvecklingsarbete med betydelse för flera av Högskolans utbildningar. Utbildningens forskningsförankring och Högskolans kompetensförsörjning stärks nu när vi kan erbjuda studenterna en komplett studieväg från grundnivå till forskarnivå, säger prorektor Marie Klingberg Allvin vid Högskolan Dalarna i pressmeddelandet.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons