Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högklassig vård

Annons

För någon månad sedan drabbades jag av en kraftfull smärta i bröstet som visade sig vara hjärtinfarkt. Det skedde vid köksbordet lunchtid.

Min hustru, legitimerad sjuksköterska, var på plats och fixade med ambulanstransport. Den anlände från ambulanscentralen, på hennes anmodan tyst och stilla.

Personalen, två gentlemän, vidtog genast, lugnt och stilla de åtgärder som erfordrades. Det kopplades EKG som vidarebefordrades till hjärtavdelningen på Falu lasarett, smärtstillande gavs, en nål sattes i armen, två duschar nitroglycerin under tungan och mängder av relevanta frågor. Därefter påbörjades färden till Falun. Vi imponerades av deras erfarenhet, hur lugnt och metodiskt de jobbade, helproffsigt!

Vid ankomsten till akutmottagningen vidtogs omedelbart olika insatser av läkare, sköterskor med flera som redan var informerade i fallet. Prover av alla sorter togs, EKG, hjärtformade tabletter skulle sväljas innan vidare transport till hjärtavdelningen.

För er som kommer att drabbas av samma åkomma kan jag försäkra att ni kommer att erhålla absolut bästa tänkbara första vård redan i ambulansen, förhoppningsvis i alla ambulansbilar inom Dalarna.

330

Mer läsning

Annons