Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högerkartellens politik

Annons

"Nu kommer jobben", sade Göran och där hade han rätt.

Insatser fanns och flera var planerade att sättas in mot arbetslösheten även när det gällde den socialdemokratiska politiken. Det var åtgärder av mera normal art men mot högerkartellens envisa smattrande om utanförskap, ej definierat och med en av reklambyrå framtagen retorik, kom detta bort.

Högerkartellens angrepp på arbetslösheten andas desperation. Jobben ska fram oavsett vilka det är och oavsett om det finns behov. Vem tror att det blir fler jobb genom att frisörerna slipper arbetsgivaravgifterna? Klipper fler håret då? Eller repareras fler bilar om bilverkstäderna slipper arbetsgivaravgifterna? Vad säger fotvårdens företrädare, skomakarna, tvättinrättningarna, optikerna för att ta några exempel. Hur försvaras dessa gränsdragningar? Inga fler jobb men bättre lönsamhet för företagen, för inte kommer företagen att sänka priserna.

Det är ett löjets skimmer över högerkartellen. Om det inte vore, för att citera Ulla Anderssons (v), träffande föredragning i riksdagen där hon beskriver Sveriges framtid i A-, B- och C-lag, så kunde man skratta åt eländet. Men nu är det människor och deras existens det gäller och då vill man hellre gråta.

Förresten visar väl de senaste opinionssiffrorna vad svenska folket tycker om högerkartellens politik.

LOVAR FORTSATT BEVAKNING

Mer läsning

Annons