Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högerkartellens maktutnyttjande

Annons

Det är bråttom. Nu när högerkartellen har makten gäller att skynda på. Den är väl medveten om att inför valet 20 10 kommer man att sitta löst. Att handla brådstörtat innebär en risk speciellt när högerkartellen inte kan kallas skicklig i att hantera regeringsansvaret. Efter bara ett par månader i ansvarsställning går det att visa på flera fatala missgrepp.

Odell och Olofsson har knappast någon erfarenhet när de nu ska leda utförsäljningen av statliga företag. Det börjar likna Rysslands realisationer under 90-talet. Intressant blir att följa utförsäljningen av sjukhus. Har Reinfeldts löftes-nej något värde eller blir det ett nytt svek eller troligen någon krystad förklaring?

Att svenska folket står bakom det våldsamma systemskiftet kan regeringen inte åberopa när de senaste opinionssiffrorna kommit fram och det lär nog blir värre för högermakten. Men makten förblindar. Det kan man se i ögonen hos Odell och Olofsson samt Littorin som dock såg närmast förskräckt ut inför anstormningen av protester.

Vi vann valet och nu ska vi ge igen med udden riktad mot Göran Persson, vad det än innebär för Sveriges folk är tydligen högerkartellens valspråk. Nu gäller att påminna att även de är dödliga. Det är oppositionens men också allas vårt ansvar.

Domen kommer att bli hård vilket speciellt kommer att drabba högerkartellens småpartier. Maud Olofssons dröm om 16 procent av väljarna är det nog bäst att hon glömmer. Tänk hellre att klara spärren på fyra procent. Vad moderaterna, läs högern, vill är ju väl känt sedan tidigare.

LOVAR FORTSATT BEVAKNING

Mer läsning

Annons