Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög tid för Ludvika Norra

Annons

Den politi(s)ka ledningen i Landstinget Dalarna har valt att begränsa möjligheterna till en långsiktig lösning genom att säga nej till läkare, sköterskor och andra intressenter att upprätthålla en god, kontinuerlig vård i annan driftsform vid vårdcentralen i Ludvika Norra.

Läkarbemanningen vid vårdcentralen har under flera år sviktat och de senaste två åren har läkarinsatserna har i princip fullgjorts av stafettläkare. Detta är ingen idealisk lösning ur patientperspektivet. Möjligheten att rekrytera stafettläkare har den senaste tiden blivit sämre. Detta skriver Claes-Göran Björk, närsjukvårdschef i Landstinget Dalarna, i landstingsstyrelsens handlingar den 18 december 2006.

I den svåra situationen för långtidssjuka och svårt sjuka patienter väljer s, v och mp att inte hantera frågan, eftersom landstingsstyrelsens ordförande valde att lyfta ur ärendet på senaste styrelsemötet. Trots att verksamhetsledningen, personalen och de fackliga organisationerna ställt sig intresserade av en framtida entreprenadlösning för att kunna erbjuda en god kontinuerlig vård vid vårdcentralen.

Det är hög tid att få en långsiktig fungerande verksamhet med fast anställda läkare. Därför bör möjligheterna till lösningar fokuseras inom verksamheten på ett minst lika kreativa sätt som för att få behålla den politiska makten. Inte för att vinna eller förlora politiska poänger men för de svårt sjuka och för de långtidssjukas skull.

BIRGITTA SACRÉDEUS (KD), OPPOSITIONSRÅD I LANDSTINGET DALARNA

Mer läsning

Annons