Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyskola tappar mark

Annons

Men den populära hockeyskolan har de senaste åren tappat i styrka. I år har man kört skolan i två veckor mot tidigare tre.

- Det är riktigt vi har tvingats att banta ner en vecka på grund av för få deltagare, berättar Tomas Andersson, ansvarig för hockeyskolan.

Tomas uppger flera skäl till minskningen; ekonomi, för dålig nyrekrytering och för lite marknadsföring.

- Vi måste hitta på nya grepp och förnya oss, själva upplägget på skolan är det inget fel på, menar Tomas.

Ekonomin är en stor del i att skolan tappar elever, det kostar 2 600-2 800 kronor per deltagare för en vecka på hockeyskolan, för dom pengarna får man frukost, lunch, middag, mellanmål och diverse andra aktiviteter.

- Det är klart att ekonomin spelar in, har man flera barn i familjen som vill vara med på hockeyskola, då blir det mycket pengar, dessutom är det vanligt att övriga i familjen åker med till Falun och campar, säger Tomas.

Risken är att hockeyskolan blir en klassfråga, många föräldrar har helt enkelt inte råd att lägga ner så mycket pengar på en veckas hockeyläger, vilket kan leda till utslagning, ungdomar tvingas välja andra sporter, typ innebandy som är en billig sport att utöva.

- Vi ligger ändå ganska lågt i avgift mot andra skolor i landet, påpekar Tomas Andersson.

Att hockeyskolan är populär bland eleverna som kommer hit är det dock ingen tvekan om.

- 90 procent av deltagarna kommer tillbaka, de stortrivs i Falun, vilket också betyder en hel del för kommunen, familjer lägger semestern här och spenderar en hel del pengar, förklarar Tomas Andersson.

En handfull tjejer brukar också dyka upp på hockeyskolan bland alla killar.

Linn Wikström, 14 år, från Göteborg och Mattilda Karlsson, 14 år, från Kvarnsveden är två tjejer som är med på hockeyskolan.

- Jag spelar både i damlag och i killag hemma i Göteborg, berättar Linn, som i går tvingades vila från ishockeyn.

- Jag körde omkull på inlines, så jag får vila en dag, berättar Linn, som trivs på hockeyskolan. Likaså gör Mattilda Karlsson från Kvarnsveden.

- Jag spelar med Säters damlag och är med i ett killag, det är kul med ishockey, säger Mattilda, som inte har några problem att hänga med i killarnas tempo på isen.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons